fbpx

Gevgelija.biz

МОТОКАМП ЈУГО е единственото место во градот и пошироко(или земјата) кое ги исполнува сите услови за преноќевање и одмор од вашето on the road патување со мотор и кампер.

F F MEN е бутик наменет исклучително за посилната страна.

Се изнајмува куќа со површина од 140 м2 со распоред:

Gevgelija.biz во пресрет на потребите на станарите од опожарената зграда на улица Ристо Чавдаров, ги повикува жителите на општина Гевгелија и секој што сака да помогне за што побрзо решавање на непријатната случка создадена пред неколку дена.

Прва иницијатива за помош на оштетените беше организирана на синоќешната прослава во чест на враќањето на нашите пионери Шуклев и Николов каде доброволно се собираа парични средства наменети за оваа цел.


Самиот предлог дојде од двајцата авантуристи во Рено 4 кои после 35 дневна изненадувачка турнеја, синоќа изненадија и со својата дарежливост.
Gevgelija.biz беше трогната од ваквото размислување на тандемот кој во ниту еден момент не заборави и не заборава на своите подржувачи, сограѓани и народ и покрај низата тешкотии што ги доживееја на оваа патување.


Затоа ги замолуваме Општината, Црквата, градежните фирми, разните претпријатија и секој поединец што сака и може сериозно да се заинтересира за решавање на непријатната случка без одолговлечување.
Да размислиме дека се работи за луѓе, сограѓани, пријатели, блиски. Дека во моментот тие се всушност бездомници и дека нивното секојдневие е нарушено. Да го „нарушиме“ и ние нашето секојдневие за нивното да се нормализира, зашто во невојлата се познава пријателот.

Освен со парични средства може да се помогне и со храна, вода, материјали пред и после градбата, доброволна работна рака итн.
Се надеваме дека овластените за случајот што побрзо ќе организираат “radna akcija”.

Од денес (05.08.2019) отворена е и трансакциона сметка за парични донации за погодените семејства:

ХАЛКБАНК АД СКОПЈЕ
Игор Димов
Ул.Ристо Чавдаров бр.25/1-12 Гевгелија

Денарска трансакциска сметка: 270-7000516742-74
Девизна трансакциска сметка: 270-7000516745-65

IBAN Code MK07270700051674565
SWIFT EXPCMK22

Име на Банка ХАЛКБАНК АД Скопје
Ул. Св.Кирил и Методиј бр.54
Македонија

 

 

Џампери имаат три позиции на висина, и 360 степени ротирачко седиште кој овозможува пристап до сите играчки.

Се продава стан со површина од 67 м2 со распоред:

Models SHOES Macedonia

50% Намаление на сандали

Освојувањето на Кинескиот Ѕид од страна на Шуклев и Николов ни докажува дека реализацијата на големи подвизи секогаш претставува еден склоп на заедничко работење.

Шуклев и Николов во дипломатска придружба го поставуваат националното знаме каде и да стигнат означувајќи го нашето присуство во вечноста.

Шуклев и Николов беа очевидци на уште една случка создадена од истиот проблем на граничниот премин Еренхот на монголско-кинеската граница.


Дентал Туризам Γевгелија

Гевгелија од град во југоисточниот дел на Македонија , кој во последните две децении прерасна во атрактивна дестинација за патување и здраствен туризам.

Со високиот квалитет на стоматолошките услуги и поволните цени, Гевгелија стана препознатлив стоматолошки центар во околината и пошироко.

Денес градот брои најмноу стоматолошки ординации по жител на Балканот. Овде насекаде можете да забележите од убаво средени мали приватни ординации до големи стоматолошки поликлиники.

Сите беспрекорно организирани,неизмерно љубезни,едуцирани и стручни,најмодрено опремени користејќи ги најсовремените и најдобрите матријали ги реализираат сите интервенции во областа на општата и специјалистичката стоматологија и фацијалната естетика.

  Услуги:

  • Општа стоматологија,
  • Естетска стоматологија,
  • Детска и превентивна стоматологија,
  • Протетика,
  • Ортодонција,
  • Парадонтологија,
  • Орална,
  • Ласерска, 
  • парадонтална, Хирургија и имплантологија

Со една реченица од наједноставни зафати до вистински „уметнички“ дела.

Местоположбата, инфрастуктурите и медитеранската клима ви овозможуваат пристап до самиот град во секое време. Ова го потврдува и секојдневната посета и навраќање на голем број жители од соседните земји и пошироко. Гевгелија се наоѓа на само 100км од аеродромот Македониjа во Солун, и на 170km од аеродромот во Скопје,  што овозможува брз пристап на сите пациенти од целиот свет.

Освен стоматолошките, градот нуди различни видови на услуги од видот на рехабилицијата, негата и здравјето и многубројни рекреативни занимливости.

На само 3км од градот се наоѓа центар за рехабилитација и физикална терапија, насекаде прочуен со своите лековити, минерални и топли води.

Планината Кожуф со својот најсовремен скијачки центар е погодна за секаков вид на планинска рекреација во текот на целата година, но е отворена и за сите љубители на ловот. Долж нејзините падини се наоѓаат разни планинарски домови и излетнички локалитети, од кои најпознатиот, Смрдлива Вода го добива своето име по самиот извор на сулфурна вода.

Археолошкиот локалит Вардарски Рид сведочи за фактот дека уште од пред нашата ера, Гевгелија бил еден од главните центри на античка Македонија.

За оние пак, кои бараат нешто повеќе, неколкуте казина со сите светски стандарди, разновидните ресторанти, кафе и ноќни барови, дискотеките и другите угостителски објекти ви нудат возбудлив престој и забава. А одморот пак, од долгите ноќи може да го поминете на плажите на Дојранското Езеро, или пак на Егејското море.

Ви преостанува да не посетитe, a ние ќе се погрижиме насмевката да ви биде секојдневие.

Facebook

Go to top