Шуклев-Николов

Освојувањето на Кинескиот Ѕид од страна на Шуклев и Николов ни докажува дека реализацијата на големи подвизи секогаш претставува еден склоп на заедничко работење.

Шуклев и Николов во дипломатска придружба го поставуваат националното знаме каде и да стигнат означувајќи го нашето присуство во вечноста.

Шуклев и Николов беа очевидци на уште една случка создадена од истиот проблем на граничниот премин Еренхот на монголско-кинеската граница.

Непредвидената ситуација создадена врз нашите пионери Шуклев и Николов на граничниот премин Еренхот на монголско-кинеската граница доведоа до застој на нивното патување.

Повеќе од јасно е дека истоимените Шуклев и Николов стануваат синоним за патување низ светот со олдтајмери.

Era cosmetics by Elena Risteska

Era cosmetics by Elena Risteska

Go to top