fbpx
Шуклев-Николов

Шуклев-Николов (6)

ДО ЦЕЛТА И НАЗАД

Освојувањето на Кинескиот Ѕид од страна на Шуклев и Николов ни докажува дека реализацијата на големи подвизи секогаш претставува еден склоп на заедничко работење.

КОГА РЕНОТО МИРУВА

Шуклев и Николов во дипломатска придружба го поставуваат националното знаме каде и да стигнат означувајќи го нашето присуство во вечноста.

Зошто ова е најдобро решение за нашите пионери!

Шуклев и Николов беа очевидци на уште една случка создадена од истиот проблем на граничниот премин Еренхот на монголско-кинеската граница.

ПРОБЛЕМИ ПРИ ВЛЕЗОТ ВО КИНА. ГРАНИЦИ И ОГРАНИЧУВАЊА

Непредвидената ситуација создадена врз нашите пионери Шуклев и Николов на граничниот премин Еренхот на монголско-кинеската граница доведоа до застој на нивното патување.

Шуклев и Николов и нивното патување како по(т)сетување на минатото

Повеќе од јасно е дека истоимените Шуклев и Николов стануваат синоним за патување низ светот со олдтајмери.

Go to top